Smidesbyggarna grundades 1981 och ingår i Stockholms ledande smideskoncern Blixtljuset AB tillsammans med tre andra smidesbolag. Vi är specialister på tillverkning och montering av byggnadssmide och stålkonstruktioner, som till exempel stålstommar, avväxlingar, skärmtak, trappor och räcken. Vi utför även industri- och fastighetsservice.

Vår styrka är välutbildad personal med många års erfarenhet inom smidesbranschen. Våra projektledare och lagbasar gör allt för att ditt projekt ska löpa på så smidigt som möjligt – oavsett om det är ett stort eller litet. Hög service och flexibilitet är våra ledord. 

Genom att gå på kurser kontinuerligt bygger vi vidare på våra kunskaper och genom certifieringar har vi blivit mer kvalitetsmedvetna som leverantör. Vi säger aldrig nej till ett uppdrag och vill alltid hjälpa till oavsett vilken fråga som dyker upp. Vi kan med stolthet säga att mer än 80% av våra kunder återkommer till oss för framtida uppdrag. Ett bättre betyg än så får man leta efter!

Våra arbetsuppgifter är mycket varierande. Framför allt de mindre uppdragen kan innehålla nästan vad som helst, vilket ställer höga krav på en bred kompetens hos oss som leverantör. Det ser vi som en stor möjlighet för våra anställda att kliva fram och visa sina kunskaper! Tack vare att alla vi på Smidesbyggarna har olika erfarenheter och styrkor så kan vi se till att vi alltid har rätt person på rätt plats för att uppnå det bästa resultatet.

Våra lokaler ligger i Länna industriområde söder om Stockholm, med 1500 kvadratmeter produktionsyta och en modern maskinpark. I dagsläget har vi 30 anställda med bland annat smeder, arbetsledare och projektledare. Vi samarbetar ofta med våra systerbolag vilket gör att vi kan ta del av varandras styrkor för att kunna leverera slutprodukter av högsta kvalitet!

För oss på Smidesbyggarna är det viktigt att hela tiden sträva framåt och ha en vilja att utvecklas. Våra medarbetare är grunden till att det vi gör alltid landar i kvalitet, noggrannhet och service. Vi är stolta över vad vi har åstadkommit men är noga med att ha tydliga mål. Målet är att bli störst i Stockholm!

Smidesbyggarna är ett diplomerat trippel-A företag, vilket betyder att vi har högsta kreditvärdighet. Du kan alltid känna dig trygg med oss som partner. Företaget är anslutet till MVR (Mekaniska Verkstäders Riksförbund) och SVEMEK. Vi är certifierade enligt SS EN 1090-1.

Smed som svetsar med skyddsmask

Våra tjänster

Vi utför de flesta typer av uppdrag och är specialiserade på byggnadssmide - stålstommar, avväxlingar, trappor, räcken, skärmtak, rostfritt och aluminium samt industri-och fastighetsservice.